Wet´n wild

Efter en lång dag i solen och en massa badande är det dags för kvälls-grillning.Mums!
Fick ett nytt läppglans av mammsen förut, ett rosa-glittrigt från Wet´n wild. Jag har läst om det förut i en del tidingar men inte tänkt på det mer. Men jag tyckte genast om det jag fick och jag har precis beställt ett till på nätet, ett rosa och det är ett lipplumper.



Ett dopp i det blå

Redan 22 grader varmt i skuggan, helt otroligt. Nu ska jag lägga mig vid poolen och steka hela dagen lång, kanske ta mig ett dopp med. För risken finns ju att det blir riktigt varmt! Under tiden ska jag ligga och lyssna på de bästa eurovision-bidragen som bla är Armeniens bidrag Qele Qele och Frankrikes Divine, kan inte sluta flina åt hans golfbil och alla dessa mustacher.








Märkt för livet

Att vara tatuerad innebär att man pryds av olika motiv som aldrig kommer att försvinna.
Jag är tatuerad på handleden, framsidan av axeln, skulderbladet och mitt på ryggen.
De är en del av mig och så får det förbli. Vissa tycker om det och andra inte. Jag älskar det.

Kanske ni funderar varför jag skriver det här men det jag vill komma till är att jag måste anpassa mig efter det. Jag märkte det framförallt idag när jag fick hem en snygg turkosa bikini med mönster på. När jag sedan stod i den snygga bikinin insåg jag att jag inte kunde ha den för att det ser för mycket ut med att ha en stor ängel tatuerad på ryggen och en bikiniunderdel med mönster. Suck!
Så nu får det bli enfärgade bikinisar med en snygg överdel till istället för min del.


Bjuder på en bild från Mallorca i höstas
465117-43

Tänk



Att vinna ett läppbalsam av märket Miso pretty med smak av körsbär vore inte helt fel.
Tävla gör ni här


Vit möbel & nyplockade blommor

När man bor i hus har man fördelen att kunna ha en trädgård, och det gör så mycket.
Visst är det mycket jobb, men det är det värt.
Jag har en hel del fina blommor i mitt lilla land och dessa får även följa med in och prydas i olika vaser.

På bilderna nedan är en del av hallen. Den vackra byrån med korgar är köpt på Fridas gård den är alldeles lagom , inte för liten/stor och bra förvaring. Likaså nyckelskåpet som står ovanpå är köpt där med, men den ska snart sättas upp på en annan vägg i hallen. En gammal whiskey flaska fick bli vas.
Ovanför möbeln ska en stor spegel sättas upp, dock har jag inte hittat den perfekta än. En gammal och sliten vore det ultimata. Några vita små fåglar som är gjorda av pärlor hänger längs med dörrkarmen och jag bara går och väntar på att lill kissen snart får tag i dem!


465117-42465117-41


Nattinatti

Nu blir det snart sängen efter att ha tittat på När & Fjärran, de besökte Florida. Verkar vara riktigt häftigt och framförallt en upplevelse. I höst bär det av dit och jag ska tillbringa lite av min tid till att ligga på stranden på Miami Beach. Otroligt!

Lill kissen Alice är redan 7 ½ månad och nu har hon fått börja gå ut, och hon är helnöjd med det.
När vi sedan ska sova om kvällarna är hon jättetrött efter allt springande utomhus.

Nattinatti!
465117-40


Nytt kök- Stort och helt underbart

Nu ska jag bjuda på de första bilderna från vårat ny renoverade kök. Jag är helt förälskad i det, dels för att det är stort och rymligt men även för att det är mer personligt. Ett kök säger mycket.
Ni får ta hänsyn till att allt är inte riktigt klart, men det ser nu ut som ett kök iaf. Gardiner har jag inte hunnit sätta upp än men i helgen kommer mina fönster prydas av äggskalsvita linnegardiner med jordgubbar ;)


 

465117-39  465117-38


Snart

En del av er är hemskt nyfikna på hur det går med renoveringen, o ja det går bra ;)
Jag vet att jag sagt ett tag att bilder kommer, och det är sant. Men jag har svårt att visa saker och ting när det inte är färdigt. Jag vill att allt ska stå på sin rätta plats.
Jag har satt min rosa fina kamera på laddning så ikväll efter jobbet blir det att fota. Men då måste ni tänka att allt faktiskt inte är klart. Rum med kartonger och andra röriga saker.

Den som väntar på något gott...


250 kcal på bara 20 minuter

Det verkliga livet har behövt mig nu, ca 40 timmars jobb i veckan plus heltidsstudier.
Då kanske ni förstår att när man då väl är hemma och sitter ner i soffan så är inte bloggen det viktigaste.
Men snart är det sommarlov och det tackar jag för, då blir det enbart jobb.
Älsk. tycker nog att jag borde ta det mer lugnt eftersom han igår kom hem med en present till mig, en bok Katarina Wennstam´s bok Smuts. Så nu när jag får tid framöver ska jag ta mig tid och läsa den. P tyckte boken passa mig, så det får vi hoppas att den gör ;)

Kommande händelser:

Picknick den 28 maj
Sommarlov från och med  den 29 maj
Klassfest  den 30 maj
Hämta kissen Axel den 6 juni

Saker för mig som jag verkligen ser fram emot!


Nu blir det sista ruschen inför sommaren. Alltid är det samma visa att man vill gå ner några kilon. Och det går ju om man bara vill. Så nu blir det enbart nyttig mat, inget godis! Som träningsform blir det- Hopprep
Tro det eller ej att hoppa hopprep i 20 minuter är rena träningspasset, man förbränner 250 kcal. Givetvis beror det från person ill person men ändå det är helt otroligt och jag kan lova er att det är grymt jobbigt!
Undra vad mina granner tror att jag håller på med inne i köket...


Veckans matsedel

Efter att ha varit och storhandlat eller köpt matvaror för en vecka framöver känner jag mig riktigt nöjd. Enbart god mat som jag redan längtar att få tillaga och äta. Jag är oftast nogrann med vad man äter och att göra matlistor för kommande veckor tycker jag om. Det är smidigt att bestämma i förväg vad man ska äta, så slipper man vela om vad man ska äta om kvällarna.


465117-35

Veckans matsedel:

Måndag:
Thaigryta med ris och grönsallad.

Tisdag: Champinjonomelett med ruccola.

Onsdag: Potatis med kalops/fisk och broccoli.

Torsdag: Broccoli & - pastagratäng med ädelost.

Fredag: Fläskfilé fylld med fetaost, klyftpotatis och sommarsås.

Lördag: Enchilladas med chilisås och grönsallad.

Söndag: Pasta Carbonara och fullkornsbröd.


Några av recepten kommer från Hemköp och Viktväktarna. Jag bara älskar deras mat!


fortsättning av Köpenhamn; Christiania

Jag fortsätter där jag avslutade mitt förra inlägg.

Efter att ha fått en riktigt upplevelse på fängelse, att ha sett hur det verkligen ser ut bakom lås och bommar (murar) begav vi oss till Christiania. Jag har varit där en gång tidigare när jag var liten med pappsen (han var nyfiken och ville se hur det såg ut) så jag fick följa med. Jag kommer knappt ihåg något förutom alla bord som stod längs med gatan och att det dom sålde såg ut som goda kakor som snarare var haschkakor.

Tyvärr har jag inga bilder från varken fängelset eller Cristiania där det råder förbud på att fota. Många tror att Christiana inte finns längre, men det gör det. Det är en "fristad" och kommer så förbli. Skillnaden med "fristaden" idag och mot förr är att de inte längre får sälja droger på öppen gata, de säljer fortfarande dock inte lika synligt som förr eftersom polisen idag göra razzia titt som tätt.
Haschrök fick man i sig vare sig man ville eller inte, för att alla där går med en joint i handen. Förjävligt tycker jag. Många av de här människorna bor också där, och när deras barn växer upp, ja då växer de faktiskt upp i detta drogträsk vare sig de vill det eller inte.
Ont i själen fick jag när man såg yngre ungdomar 13-14 som var sönderknarkade och såg hur de gick in i nått "bås/toalett" för att injicera. Det gör ont att se...

Annars är ministaden jättefin och mysig, och de verkar hjälpa varandra med mycket.
Visst är det bra att de som missbrukar har ett ställe att gå till, att det finns en "frihet" men så länge Christiana finns så accepterar samhället att det är okej att droga.


- Knark är bajs


God morgon

Allt jag skrev försvann. Hinner inte skriva om det nu, får göra det senare.
Nu blir det duschen, frukost och sedan åka till jobbet.

Update later

Ett besök på Fängelset

Home sweet home!
Äntligen hemma efter tre dagars spenderade i en buss och i Köpenhamn.
Tisdagsmorgonen började med att jag fick stiga upp ur sängen redan 04.30 packade det sista och sedan bar det av med bussen mot Köpenhamn. Dock ett stop några mil innan Malmö för att göra studiebesök på ett Behandlingshem för flickor. Just nu har jag tappat vad stället hette, återkommer när jag listat ut det. Det låg fint beläget ute på landet i en jättestor gammal byggnad och några mindre byggnader. Flickorna som var där var mellan  15-20 år gammal och hade bakgrunder med droger, sexuella övergrepp, självdestruktiva (skär, skållar sig) Efter detta besök åkte vi till Köpenhamn. På kvällen blev det turkisk mat, inte ett dugg gott om man inte tycker om lamm och kycklingklubbor. Några goda drinkar sedan blev det sängen.

Onsdags förmiddag åkte vi till Köpenhamns Statsfängelse. Jag hade aldrig tidigare varit på ett fängelse så detta skulle bli mer än intressant. De har 133 fångar,varav tio av dem är kvinnor resten män. De som sitter inne har begått grova brott- Mord, Pedofili m.m Här sitter Danmarks och Grönlands kriminellaste av dem alla.
Innan för murarna var det som en liten ministad, med olika byggnader. Olika avdelningar för de intagna. Det fanns en verkstad, en kyrka (såg ej ut som en kyrka), fotbollsplan. Visst låter det som att de har det bra? och andra sidan, vem vill sitta bakom murar och inte känna friheten?
De har verkligen förtroende för de intagna då de har en verkstad där de får bygga möbler, svetsa grindar, bygga fågelholkar som sedan säljs till allmänheten. För att göra detta behövs det verktyg och allt sånt ligger framme, de räknas aldrig så egentligen är chansen oerhört stor att någon intagen tar och använder som vapen. Detta har säkerligen hänt några ggr men inte alls ofta. Vad kan det bero på? Förtroende till de intagna? Relationerna till varandra? Jag tror knappast att detta förekommer i de Svenska fängelserna.

De utför även kemisk kastrering som jag är helt för. Pedofilerna får möjligheten att genom gå den behanlingen om dom vill. De sitter oftast inne på långa straff eller livstid och om de vill komma ut tidigare måste de genomgå kemisk kastrering annars måste de sitte av hela tiden. Vid kemisk kastrering får patienten äta piller,som gör att den inte längre kan skaffa barn och den sexuella driften ska avta.
Tummen upp för Danmarks fängelse!

Mer kommer sen.

Köpenhamn nästa tack!

Nu har vi äntligen flyttat, har hållt på hela helgen med att fixa vissa saker på plats, porslin och andra saker.
Så under en månads tid nu får vi bara bo på undervåningen, men vad gör det när allt är så fint. Inte nått.
Lilla Alice känner sig redan som hemma och springer omkring över allt och är glad. Det är helt otroligt hur mycket djur påverkas oss människor, hur de ger oss mer energi - Jag mår bra av djur.
Om en och en halv månad kommer lill killen hem, en finfin Main Coon/Norsk skogskatt. Vi har funderat på lite namn, självklart vill vi ha ett namn som börjar på A bara för att Alice gör det ;)
Vi har förslag på Axel, Alfons, Astrix, Anders (jag vet det är P´s förslag) kanske har ni förslag på killnamn som bröjar på A?

Idag går min dag till att sola, tvätta, jobba 15-20 och packa. För imorgon drar jag på studieresa till Köpenhamn, helt underbart en liten miniweekend och den är efterlängtad kan jag lova. Det blir studiebesök nere i Skåne och på Statsfängelset i Köpenhamn, människor som är dömda för grova brott som sitter där. Ska bli oerhört intressant eftersom Svenska fängelsen inte tar emot studiebesök. På detta blir det lite party, tivoli och shopping.
Åker imorgon bitti och kommer hem på torsdagkväll, så då får ni er en uppdatering.


Ciao


Idag flyttar vi

Efter ett arbetspass på tio timmar igår var jag helt slut i benen, bumsade direkt i sängen.
Nu på morgonen har jag packat det sista, så idag flyttar vi. Jag, P o kissen Alice. Känns helt okej men lite stessigt.
Alice ska få en ny lekkamrat en liten kille. Titta så söt han är!

465117-34


Have a nice day!


I just love it

Titta in på www.fridasgard.se allt som finns där är otroligt fint.
Några utav deras fina saker kommer snart hem till oss ;)
Min absoluta favoritsida.

RSS 2.0