Ett besök på Fängelset

Home sweet home!
Äntligen hemma efter tre dagars spenderade i en buss och i Köpenhamn.
Tisdagsmorgonen började med att jag fick stiga upp ur sängen redan 04.30 packade det sista och sedan bar det av med bussen mot Köpenhamn. Dock ett stop några mil innan Malmö för att göra studiebesök på ett Behandlingshem för flickor. Just nu har jag tappat vad stället hette, återkommer när jag listat ut det. Det låg fint beläget ute på landet i en jättestor gammal byggnad och några mindre byggnader. Flickorna som var där var mellan  15-20 år gammal och hade bakgrunder med droger, sexuella övergrepp, självdestruktiva (skär, skållar sig) Efter detta besök åkte vi till Köpenhamn. På kvällen blev det turkisk mat, inte ett dugg gott om man inte tycker om lamm och kycklingklubbor. Några goda drinkar sedan blev det sängen.

Onsdags förmiddag åkte vi till Köpenhamns Statsfängelse. Jag hade aldrig tidigare varit på ett fängelse så detta skulle bli mer än intressant. De har 133 fångar,varav tio av dem är kvinnor resten män. De som sitter inne har begått grova brott- Mord, Pedofili m.m Här sitter Danmarks och Grönlands kriminellaste av dem alla.
Innan för murarna var det som en liten ministad, med olika byggnader. Olika avdelningar för de intagna. Det fanns en verkstad, en kyrka (såg ej ut som en kyrka), fotbollsplan. Visst låter det som att de har det bra? och andra sidan, vem vill sitta bakom murar och inte känna friheten?
De har verkligen förtroende för de intagna då de har en verkstad där de får bygga möbler, svetsa grindar, bygga fågelholkar som sedan säljs till allmänheten. För att göra detta behövs det verktyg och allt sånt ligger framme, de räknas aldrig så egentligen är chansen oerhört stor att någon intagen tar och använder som vapen. Detta har säkerligen hänt några ggr men inte alls ofta. Vad kan det bero på? Förtroende till de intagna? Relationerna till varandra? Jag tror knappast att detta förekommer i de Svenska fängelserna.

De utför även kemisk kastrering som jag är helt för. Pedofilerna får möjligheten att genom gå den behanlingen om dom vill. De sitter oftast inne på långa straff eller livstid och om de vill komma ut tidigare måste de genomgå kemisk kastrering annars måste de sitte av hela tiden. Vid kemisk kastrering får patienten äta piller,som gör att den inte längre kan skaffa barn och den sexuella driften ska avta.
Tummen upp för Danmarks fängelse!

Mer kommer sen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0