Lasange a la Evelina
Recept för 4 personer.
Köttfärssås:
1 pkt bacon
350 gram köttfärs
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlök
3 msk ketchup
1 msk chilisås
1 kött-& grönsaksbuljon med 3/4 dl vatten
1/2 tsk oregano
salt och peppar efter eget önskemål
Bechamelsås:
25 g margarin
4 msk vetemjöl
1 liter mjölk
½ tsk salt
lite riven muskot
½ dl riven ost
och så lasangeplattor.
Köttfärsås- Skär bacon i strimmlor och stek i en gryta. Tillsätt köttfärs och lök. Stek tills köttet är brunt. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt sjuda i ca 10 min.
Bechamelsås- Smält margarinet och rör ned mjölet. Tillsätt lite mjölk och rör ner resten försiktigt. Låt såsen koka upp och rör ner riven ost, tillsätt salt och muskot.
Börja och sluta med bechamelsås. Varva med lasangeplattor, köttfärsås och bechamelsås. Strö ost över.
Tillaga i ugn 200 grader i ca 35 minuter.
Köttfärssås:
1 pkt bacon
350 gram köttfärs
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlök
3 msk ketchup
1 msk chilisås
1 kött-& grönsaksbuljon med 3/4 dl vatten
1/2 tsk oregano
salt och peppar efter eget önskemål
Bechamelsås:
25 g margarin
4 msk vetemjöl
1 liter mjölk
½ tsk salt
lite riven muskot
½ dl riven ost
och så lasangeplattor.
Köttfärsås- Skär bacon i strimmlor och stek i en gryta. Tillsätt köttfärs och lök. Stek tills köttet är brunt. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt sjuda i ca 10 min.
Bechamelsås- Smält margarinet och rör ned mjölet. Tillsätt lite mjölk och rör ner resten försiktigt. Låt såsen koka upp och rör ner riven ost, tillsätt salt och muskot.
Börja och sluta med bechamelsås. Varva med lasangeplattor, köttfärsås och bechamelsås. Strö ost över.
Tillaga i ugn 200 grader i ca 35 minuter.
Kommentarer
Trackback